Sanal Gerçeklik Küresel Bir Empati mi Sağlıyor?
Sanal Gerçeklikte öğrenmek, daha önce hiç olmadığı gibi ilham verecek!
İnsanlık bir uçurumun üzerinde duruyor COVID-19 süreci ile birlikte hayatta karşı karşıya olduğumuz şeyleri görürken öte yandan da teknolojiyi daha derinden keşfetme şansı yakaladık. Herkesin yaşama ve gelişme yeteneğine sahip olduğu bir dünyaya ulaşmaya hiç bu kadar yakın olmamıştık. Biyoteknoloji, nanoteknoloji ve yapay zeka, dünyayı yeniden şekillendirme ve insanlığa neredeyse hiç olmadığı kadar özel güçleri aşılama potansiyeline sahip olma sözü veriyor. Öte yandan, insanlık hiç bu kadar belirsiz bir gelecekle de karşı karşıya kalmamıştı. Teknolojik işsizlik, önümüzdeki on yıllarda mevcut ekonomik modellerimizi yıkma potansiyeline sahiptir. Biyoteknoloji, nanoteknoloji ve yapay zekayı insan türüne böylesine büyük nimetler kazandıran aynı güç, aynı zamanda anlatılmamış bir yıkıma da neden olabilir. Ve hepsinden önemlisi, gezegenimiz artık daha sıcak ve ekolojik olarak da daha istikrarsız hale geliyor. İnsanlık bir yöne giderse, türümüzün olgunlaştığını ve sonraki nesilde uyandığını göreceğiz. Aşırı yoksulluğu ortadan kaldırabilir, sürdürülebilir bir yaşam tarzı benimseyebilir ve gezegendeki herkesi internet üzerinden küresel sohbete bağlayabiliriz.
Dünyayı doğru yöne itmek için üç şey yapmamız gerekiyor:
1-Bu sorunları çözmeye yardımcı olmak için herkese ilham vermeliyiz.
2-İnsanlara yeni çözümler üretme araçları verecek eğitimi sağlamamız gerekiyor.
3-Herkesin hepimizin hak ettiği geleceği oluşturmaya katkıda bulunabilmesi için küresel bir işbirliği altyapısı oluşturmamız gerekiyor.
Neyse ki, şu anda tüm bunları yapmamıza izin veren bir teknoloji çevrimiçi olmaktadır. VR filmleri ve hikayeleri, empati oluşturmada ve aksiyon için itici güç oluşturmada şok edici derecede etkilidir. VR eğitimi, her zamankinden daha hızlı ve daha etkileşimli öğrenmemizi sağlayacak ve VR ortak çalışma alanları, dünyanın küresel büyük zorluklarını çözmek için her yerden çalışmamıza olanak tanıyacak.
İnternet, bu büyük zorluklara ışık tutmak için çoktan dikkate değer bir iş çıkardı ve biz bundan kayda değer sonuçlar görmeye başladık. TED Konuşmalarının tek başına dünyaya ne kadar ilham verdiğini ölçmek neredeyse imkansızdır. Ama bu sadece bir başlangıç.
- Sanal Sınıflar
Dünyanın en büyük zorluklarını çözmek için ilham almak yalnızca ilk adımdır. Bir araya gelmek ve işe koyulmak için yüksek vasıflı yenilikçilere, girişimcilere ve düşünürlere ihtiyacımız var. Sanal gerçeklik, öğrenme şeklimizi yeniden şekillendirme gücüne sahiptir. VR, simülasyonlar ve sanal deneyimler aracılığıyla geleneksel eğitimi artırabilir. Bir tarih öğretmeni, sınıfını antik Roma turuna çıkarabilir ve geçmişle daha önce hiç mümkün olmayan içgüdüsel bir bağlantı sağlayabilir. Fen bilgisi öğretmenleri, öğrencilerini başka bir galaksiye götürebilir veya onlara moleküler ölçekte kimyasal reaksiyonları gösterebilir.
Öğrencilere sanal gerçeklikte ilham verdikten ve onları eğittikten sonra, sanal gerçeklikte birlikte çalışmalarını sağlamak bir sonraki mantıklı adımdır. Sosyal Sanal Gerçekliği denemediyseniz, ne kadar etkileyici bir deneyim olabileceğini anlamak zordur. Sanal gerçeklik işbirliği alanları, VR ve dijital oluşturma araçlarının gücünü birleştirecektir. Her tür müzik, film ve sanat için VR araçlarını göreceğiz. Grupların en büyük projeyi oluşturmak için rekabet etmek üzere sosyal Sanal Gerçeklikte buluştuğu VR hackathonları göreceğiz. Katılımcıların projeyi iyileştirmek için bir araya geldiği haftalık belediye binaları ve buluşmalar düzenleyen açık kaynak grupları göreceğiz. Ve her türden yenilikçiler, dünyanın sorunlarını bir araya getirmek ve çözmeye yardımcı olmak için teknolojiyi kullanacak.
Sanal Gerçeklik Rönesansı
Geleceğin sanal sınıflarında, ilhamdan eğitime ve sürekli yeniyi oluşturmaya giden yol yıllar boyunca gerçekleşmeyecek bir saat sonra gerçekleşmiş bile olabilir! Dersler ezbere çok daha az dayanacak ve daha çok öğrencilere zorluklarla ilgili ilham vermeye, onlara bunları ele almaları için bilgi ve araçlar verecek ve daha sonra çözümler üretmelerine izin verecek.
Öğrencilerin Monet, Renoir ve Degas’ın çalışmalarına ve yaşamlarına maruz kaldıkları, Empresyonist resmin temellerini öğrendikleri ve son olarak Empresyonist bir çalışma yarattıkları bir sanat sınıfı ya da öğrencilerin Mars’a bir gezi yaptıkları, yörüngeye roket fırlatmanın fiziğini öğrendikleri ve ardından bir grupla birlikte bir roket fırlatma planladığı bir fizik dersi…
Bir simülasyon aynı zamanda eğitim kalitesindeki farklılıkları da önler ve sanal gerçeklik başlığı olan herhangi bir öğrenci katılabilir. İnternetin bilgiyi demokratikleştirmesi gibi, sanal gerçeklik de deneyimleri demokratikleştirir – eğitim deneyimi de dahil.
Siz de dünyanın daha demokratik bir yer olması ve eğitim deneyimlerinde öğrenciler için güzel bir adım atmak isterseniz, portfolyomuzdan neler yapabileceğimizle ilgili fikir edinebilirsiniz.